Η Ιατρός - Δρ.Χριστίνα Στυλιανού

Γεννήθηκα στην Πάφο το 1981. Αποφοίτησα από το Α’ Λύκειο Πάφου το έτος 1999 και ακολούθησα εξαετή φοίτηση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκα στον τομέα της Μαιευτικής και Γυναικολογίας σε θέση έμμισθη και αναγνωρισμένη αποκτώντας τον τίτλο ειδικότητας μετά από εξετάσεις στην Ελλάδα.

Έπειτα εξειδικεύτηκα στην παθολογία αιδοίου-κόλπου-τραχήλου (κολποσκόπηση) στο Whittington Hospital του Λονδίνου ως εκπαιδευόμενη του διακεκριμένου Professor Singer Albert.

Ακολούθησε η εξειδίκευση μου στην Εμβρυομητρική Ιατρική (Fetal Medicine Fellowship) στο Λονδίνο για περισσότερο από δυο χρόνια ως επιστημονική εκπαιδευόμενη του παγκοσμίου φήμης Καθηγητή Κύπρου Νικολαΐδη, στο τμήμα Harris Birthright Centre του King’s College Hospital το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα κέντρα προγεννητικού ελέγχου |(Fetal Medicine) στον κόσμο.
Επιπρόσθετα δούλεψα στο τμήμα της Εμβρυομητρικής Ιατρικής στο University College Hospital of London (UCLH) καθώς και στο μεγαλύτερο ιδιωτικό κέντρο Εμβρυομητρικής Ιατρικής –  Fetal Medicine Centre (Harley Street) ως στενή συνεργάτης του Καθηγητή Κύπρου Νικολαΐδη. Στα πλαίσια αυτής της εξειδίκευσης μου εκπαιδεύτηκα στην αντιμετώπιση κυήσεων υψηλού κινδύνου (πχ πολύδυμες κυήσεις), στις ενδομητρικές επεμβάσεις και στην εμβρυϊκή υπερηχοκαρδιογραφία από την Professor Lindsey Allan, λαμβάνοντας πιστοποίηση μετά από επαρκή εκπαίδευση.
 
Κατόπιν συμμετοχής μου σε επιστημονικές έρευνες στον τομέα της Εμβρυομητρικής Ιατρικής έλαβα το Diploma in Fetal Medicine, το ανώτατο δίπλωμα που παρέχεται από το Fetal Medicine Foundation.
 
Στη συνέχεια εξειδικεύτηκα για δυο χρόνια στην Ενδοσκοπική Γυναικολογική Χειρουργική – Λαπαροσκόπηση & Υστεροσκόπηση (Fellowship in Minimal Access Surgery) στο St.Peter & Ashford Hospital του Λονδίνου, ένα από τα πιο μεγάλα και γνωστά κέντρα ενδομητριώσης στο Ηνωμένο Βασίλειο (CEMIG).  Μετά την εξειδίκευση μου στην Λαπαροσκόπηση από καταξιωμένους και γνωστούς καθηγητές στον τομέα αυτό, ολοκλήρωσα την εκπαίδευση μου και έλαβα κατόπιν εξετάσεων τον Ευρωπαϊκό τίτλο στην Ενδοσκοπική Γυναικολογική Χειρουργική.
 
Τέλος, κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκπαιδεύτηκα στην διερεύνηση υπογονιμότητας και υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (εξωσωματική – IVF), λαμβάνοντας το Mεταπτυχιακό Tίτλο (MSc) από το University of Bristol. Ολοκλήρωσα την πρακτική μου στον τομέα της εξωσωματικής στο Ichilov νοσοκομείο του Tel Aviv.
 
Δούλεψα αρκετούς μήνες ασκώντας τις πιο πάνω εξειδικεύσεις σε ιδιωτική κλινική στο Λονδίνο – Richmond Practice ως Consultant Gynaecologist & Obstetrician.
 
Τις εμπειρίες και γνώσεις που πήρα ως εκπαιδευόμενη και στενή συνεργάτης του Καθηγητή Κύπρου Νικολαΐδη, υπόσχομαι να προσφέρω στην έγκυο γυναίκα στο Ιατρικό Κέντρο Embryopulse  που είναι το Πρώτο Κέντρο Εμβρυομητρικής Ιατρικής και Προγεννητικού ελέγχου στην επαρχία της Πάφου.